SAUNASUOLAT

Ihomme vaatii säännöllistä hoitoa. Jotta ihomme voisi hyötyä erilaisista kosmetiikan aktiivisista ainesosista myös syvemmissä kerroksissa tulee iholta aina ensin poistaa kuolleet ihosolut. 

Yksi lempeän, mutta perusteellisen ihonpuhdistuksen tehokkaimmista ainesosista on merisuola. Merisuola ei ole pelkästään natriumkloridia (NaCl), ts, vuorisuola, vaan siinä on useita muita ioneja, mukaan lukien kalsium, magnesium ja rautaionit, joilla on antibakteerisia vaikutuksia.

Muita suolan vaikutuksia:

  • Parantaa solujen aineenvaihduntaa ja lisää hapen määrää
  • Parantaa hikirauhasten toimintaa ja auttaa puhdistusta
  • Säätelee talin muodostumista, mikä auttaa rasvaisen ihon hoidossa
  • Poistaa kuolleita ihosoluja, jolloin iho kiinteytyy ja juonteet tasoittuvat
  • Mineraalit auttavat ihoa palauttamaan mineraalipitoisuutensa ja kalsium lieventää kutinaa

SaunaBoulevardin saunasuolat sisältävät Atlantin valtameren suolaa, jojoba- ja eteeristä öljyä ja E-vitamiinia, joka auttaa arpien, palovammojen, tulehdusten ja ihoärsytysten paranemisessa. E-vitamiini tunnetaan myös antioksidanttina, joten se auttaa kuivaa, hilseilevää ihoa ja suojaa sitä vaurioilta. Näin ollen saunasuolat eivät vain kuori ihoa vaan tuovat myös virkistystä sielulle.

Käytettäessä saunasuoloja saunan lämmössä, imeytyy suoloista helposti hiven- ja kivennäisaineita laajentuneiden huokosten kautta.
Tunnet saunasuolan vaikutuksen jo heti ensimmäisellä kerralla; ihosi on pehmeä ja samettinen. SaunaBoulevard saunasuolat sopivat kaikille ihotyypeille.
Vältä kuitenkin käyttämästä vaurioituneille alueille/ avoimiin haavoihin. 

SaunaRituaali on luotu varmistamaan, että nauttisimme saunahetkestämme, pysähtyisimme ja antaisimme itsellemme hetken aikaa rauhoittua. Samalla voimme hemmotella itseämme sekä tunto-, että hajuaistin avulla. Erään asiakkaamme sanoin: ”Saunomisen jälkeen oli olo kuin olisin ollut ylellisessä kylpylähoidossa”. 

Ota siis hetki aikaa, hiljenny ja nauti – saunahan on nykytietämyksen mukaan aikamoinen lääke!

Valittavanasi on 6 erilaista tuoksua (eucalyptus, laventeli, piparminttu, ruusu, santelipuu ja vanilja). Tee saunakokemuksestasi unohtumaton!

Eucalyptus

Eukalyptusta käytetään sen antiseptisten ja rentouttavien ominaisuuksien vuoksi. Eukalyptus lievittää kipua ja särkyä auttaen poistamaan lihasjännitystä. Eukalyptuksen sanotaan alentavan verenpainetta.

Voimakastuoksuinen eukalyptus on virkistävä tuoksu, joka raikastaa ja puhdistaa huoneilman. Sen uskotaan kirkastavan ajatuksia sekä rauhoittavan ja tasapainottavan mieltä.

Laventeli

Laventeli suojaa, tyynnyttää ja rauhoittaa iltakylvyissä tai jalkapohjiin ja solar pleksukseen hierottuna. Lempeä laventeliöljy valmistaa unten maille, eritoten lasta, joka herää öisin eikä saa unenpäästä kiinni ilman äitiä. 

Laventeli tasapainottaa – toisaalta se voi johtaa hyvään uneen ja rauhoittaa mutta myös antaa voimaa heikkouteen, tilanteesta riippuen. Näin laventelia käytetään myös aromahoidoissa sekä vanhusten hoidossa.
Laventeli vaikuttaa tasapainottavasti sekä mieleen että kehoon.

Englannissa tehdyt tutkimukset (lääketieteellinen) osoittavat:
Kun laventelin tuoksua käytettiin huoneilmassa, väheni unilääkkeiden käyttö huomattavasti. Laventeli on siis kelpo vaihtoehto nukkumisongelmissa, se rauhoittaa ja edistää rauhallista unta.

Piparminttu

Piparmintun tuoksu lisää keskittymiskykyä, kirkastaa ajatuksia ja helpottaa näin päätöksentekoa. Sen avulla voidaan virkistää muistia ja yleensäkin aktivoida aivotoimintaa. Sen käyttö lisää muiden huomioonottamista, sekä auttaa pääsemään eroon alemmuudentunteesta.

Tämä pirteä, ”kirkas” tuoksu on erinomainen myös huoneilman puhdistamiseen. Piparminttua voidaan käyttää päänsäryssä sekä huimauksessa, limaa vapauttavana nuhassa ja vilustumisoireissa. Piparmintun tuoksu saa aivot selkeäksi ja virkeäksi, se piristää, kun olo on väsynyt. 

Piparminttua on käytetty kautta aikojen mahan ja suoliston ongelmissa; ripulissa, ummetuksessa ja pahoinvoinnissa. Nykyään myös tutkimukset osoittavat, että eteerinen piparminttuöljy vaikuttaa rentouttavasti sekä jännitystä poistavasti mahan ja suoliston alueen lihaksissa.
Yksi piparmintun erikoisominaisuuksista on, että se vaikuttaa sekä viilentävästi että myös lämmittävästi.

Ruusu

Ruusun tuoksu herättää meissä muistoja tarhapihoilta, mummolan kosmetiikkakaapilta, romanttisilta treffeiltä, teekupposen ääreltä tai jopa kauempaa menneisyydestä. Ylellisen tuoksuelämyksen uskotaan kohentavan niin henkistä, että fyysistä hyvinvointia.

Ruusun tuoksu vietteli jo antiikin kreikkalaiset ja roomalaiset, ja ruusua pidettiin juhlavana kukkana, rikkaiden etuoikeutena, osana hulvattomia orgiajuhlia ja rakkauden, kauneuden, sulouden, hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden jumalatar Afroditen ylistystä.

Ruusua onkin hyödynnetty myös aromaterapiassa: ruusun tuoksun kerrotaan auttavan sydämen tykytykseen, pahoinvointiin, masennukseen, unettomuuteen, uupumukseen, synnytyksen jälkeiseen masennukseen, kuukautiskipuihin, PMS-oireisiin, päänsärkyyn, jännittämiseen, ärtyisyyteen, ahdistukseen, burn out’iin, apatiaan, stressiin sekä seksuaaliseen haluttomuuteen. 

Tämän lisäksi ruusulla uskotaan olevan myös vaikutusta henkiseen hyvinvointiin. Ruusun kerrotaan lievittävän surua, kateutta, mustasukkaisuutta, pettymystä ja alhaista itsearvostusta. Raskauden aikana tuoksun uskotaan poistavan mielialan vaihteluja.

Ruusun tuoksun uskotaan lisäävän rakkautta, ystävyyttä, onnellisuutta, empatiaa, hyväksyntää, tasapainoa, kärsivällisyyttä.

Santelipuu

Santelipuuta on vuosituhansien ajan poltettu temppelisuitsukkeena rauhan ja hiljaisuuden saavuttamiseksi. Vuosisatojen ajan sen avulla on herätelty aidon ilon ja onnen tunnetta. Sitä käytetään apuna nykyisinkin masentuneisuuteen, tunne-elämän epävarmuuteen ja stressiin. Sen tuoksu rauhoittaa, vahvistaa hermoja, auttaa jännittyneisyyteen ja tasapainottaa mieltä. Santelipuuöljyn avulla voi vahvistaa sisäistä näkemystä ja herkistyä henkiselle kasvulle.

Ihonhoidossa santelipuuta käytetään sen antiseptisten ominaisuuksien vuoksi erilaisten ihotulehdusten ja -allergioiden sekä sienitulehdusten hoitoon. Kasvohoidossa santelipuuöljyä käytetään ihovoiteissa ikääntynyttä, kuivaa ja herkkää ihoa kosteuttamaan, miesten partavesissä ärsytettyä ihoa rauhoittamaan.

Vanilja

Vaniljan suosio perustuu siihen, että se on yksi suosituimmista mausteista/ aromeista. Vaniljan käyttömahdollisuudet ovat laajat. Vaniljan sanotaan parantavan kehoamme ja sieluamme ja uskotaankin vaniljalla olevan suuri vaikutus sieluumme. Vaniljan pehmeä ja naisellinen tuoksu rahoittaa, joten se auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan jännitystä. Uskotaan myös seksuaalisen halun kasvavan vaikutuksen samoin. Vaniljan tuoksu lisää kodikkuutta, turvallisuutta ja aistien herkkyyttä.