Habitare 2018

Pikavisiitillä Habitaressa!

Parisen viikkoa sitten, itse asiassa sunnuntaina 16.9. käväisin pikaisesti Habitaressa. Nyt on tässä ollut aikaa makustella tunnelmia, fiiliksiä ja koota ajatuksia, joten siksipä tämä kirjoitus tulee ulos vasta nyt. Tosiaan, tällä kertaa vieraillessani Habitaressa, mielen päällä oli vilkuilla erilaisia materiaaleja saunaan ja kylppäriin, niin omaan kuin julkisiinkin tiloihin.

Ensimmäisenä Signals -tilasta silmiini pongahti tämä upea tapetti ja värimaailma, jollaisen voisin kuvitella jonnekin ihanaan julkisen kylpylän lounge-tilaan.

Afrikka kylpylässä voisi olla aika raflaava teema

Tämän kuvan pyöreät muodot jäivät verkkokalvoilleni ja värimaailmakin tuossa oli kauniin harmoninen vaikkakin värikäs ja sehän on hyvä, sillä meillä täällä Pohjolassa riittää ihan tarpeeksi pimeää eli sisustetaan enemmän väreillä, jookos?

Seuraavaksi jäin ihastelemaan taasen pyöreitä muotoja ja hauskaa värileikittelyä, enkä meinannut heti edes huomata hauskaa kuparista suihkua; se vaan jotenkin uppoaa kivasti taustaansa. Tiedä sitten, olisi tämä kovin toimivaa esim. näkövammaisen henkilön omassa kylppärissä.

Bongaa kuvasta suihku 😉

Woodnotesin osaston ohi kiitäessäni kiinnitin huomioni harmoniseen sävymaailmaan, joka oli yllättävän kiva ja toi itselleni mieleen kalliot ja meren… mitä sulle nousee mieleen tästä kuvasta?

Ihanan rauhallista ja tyynnyttävää, eikö?

Tuulia Penttilän hieno ja omintakeisen vähäeleinen muotokieli oli kaunista katseltavaa. Tässä oli oivaltavaa kekseliäisyyttä arkisiin tilaratkaisuihin.

Tuulia Penttilän teoksille on ominaista kokonaisuuden luoma harmonia ja vähäeleisyys. Hänet tunnetaan minimalistisesta muotokielestä ja tinkimättömästä työn jäljestä.

Ihmettelen aina erityisesti kerrostaloasuntojen kylppäreissä, että eikö sitä tavanomaista rättipatteria voisi olla olemassa kauniimpana versiona? Eihän siinä koko aikaa kaiketi ole jotain kuivumassa ja tuona aikana olisi kiva, että kyseinen elementti olisi kaunis. Noh, löytyyhän siihenkin ratkaisuja!

Wahlresin design lämmittimet rokkaa!

Seuraavaksi hurmaannuin Axorin osastolla! Voi kunpa voisi rempata kylppärin näillä tuotteilla ❤️

Tää ois aika huippu kotikylpylään!
Sitä kuuluisaa arjen luksusta

Julkisiin tiloihin löysin kivan uuden materiaalin Bolonin osastolta. Ja yritys taustallakin oli mielenkiintoinen, kolmannen polven yrittäjiä Ruotsista ja kaikki tehdään myös Ruotsissa. Tässä lattiamateriaalissa oli vaihtoehtoja vaikka kuinka ja kuvastossa oli ihania fiiliskuvia, miten näitä eri kuoseja voi yhdistellä kauniisti keskenään.

Kierrätys, kestävyys ja helppohoitoisuus ovat Boloniin yhdistyviä sanoja

Monella osastolla kiinnitin huomioni erilaisten pintojen eläväisyyteen. Tällaisella esim. laatalla olisi kiva leikitellä valojen kera vaikkapa kylppärissä.

Valon ja varjon leikkiä – rouheaa pintaa

Harvian osastolla jäin haaveilemaan siitä, että saunassa voisi kivasti nojailla seinään. Sitä kun tupataan yleensä lämmittämään sauna kauhean kuumaksi, jolloin seinätkin ovat epämukavan kuumat. Mutta tuollainen kaareva selkätuki olisi varmasti mukava ratkaisu.

Saunassa on ihana rentoutua ja unohtaa hetkeksi arjen kiireet

Essis Collectionin osastolla tapasin taas ihanan Essin, jonka luovuuden hedelmiä jaksan aina vain ihailla. Mitäs tuumaisitte tällaisesta solisevasta lasiseinästä? Ja mikä parasta, kaikki tehdään Kuopiossa käsityönä ja voit vaikka suunnitella Essin kanssa ihan omanlaisesi lasielementin!

Tähän kun saisi vielä lintujen viserryksen mukaan ?

Sahrasshopin osaston ohi kun kulki, ei voinut olla hymyilemättä. Tällainen väri-iloittelu vaan on niin herkullista! Käyttäkää värejä, vaikka sitten vain saunatekstiileissä.

Iloa elämään värikkäillä hamampyyhkeillä

Ja seuraavalla osastolla, Onnenpussissa, olin hetkeksi häkeltyä – myydäänkö täällä karkkia? Tarkempi tiirailu osoitti, että ei olla karkkia myymässä vaan kauniita, käsin itse tehtyjä saippuoitahan tässä on! Siis tällaista se olla pitää, eikä pelkkiä muovipumppupulloja.

Saippuat kuin karkki, nam

Habitare 2018 oli taas yllätyksellinen ja innostava kokemus. Ehkäpä ensi vuonna olisi tarjolla sisustamista äänillä ja ääniefekteillä, sillä se on sellainen maailma, jossa taivas vain on rajana.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *